RSS Feed

Råd om køb af espressomaskiner

22. november 2010 | Diverse Forbrugerguides

Manuel, Semiautomatisk eller fuldautomatisk?

Når du skal ud at købe en espresso maskine er det en god ide at tænke over hvad du vil bruge den til. Er det til at lave en eller to kopper espresso på, eller skal den kunne lave mange på en gang. Så skal man også tænke på om man ønsker en ensartet og god kvalitet hver gang som de fuldautomatiske maskiner laver, eller om man gerne selv vil have lidt mere indflydelse på hvordan espressoen skal blive, det har man mulighed for med en semiautomatisk espressomaskine.
Vælger man en manuel maskine kræver det lidt mere tid lære at lave men med den kan man sætte sit helt personlige præg på espressoen.

Nespresso

En fjerde mulighed er at købe en nespressomaskine, som man køber kapsler til. Her er alt man behøver at gøre at sætte en kapsel i maskinen og så har du en god kop kaffe og altid samme kvalitet .Fordelen er at de fylder mindre og er billigere at anskaffe.Ulempen er at man er tvunget til at købe de dyre kapsler, og ikke kan variere smagen. Priserne for denne type starter omkring 1500 kr.

Investere i kaffekværn?

En rigtig god ide hvis man går meget op i en god espresso er at anskaffe sig en kaffekværn. Der findes 2 typer kaffekværn. En med koniske knive og med flade. Hvis man vil have det allerbedste resultat skal man vælge en kaffekværn med koniske knive. Så bliver kornene fra kaffebønnerne helt ensartede og det har betydning for hvor godt vandet løber igennem espressoen.
En kværn med flade knive er også rigtig god og kan sagtens bruges. Men det er næsten en uundværlig ting med en god kaffekværn hvis man vil lave god espresso. Så 1/3 af budgettet bør bruges til kværnen, hvis man vælger en semiautomatisk espressomaskine.

Bedste espressomaskiner

En rigtig god semiautomatisk espressomaskine er Rancilio Silvia. Den er meget brugervenlig og er det bedste køb til prisen. Den koster ca. 3500kr.
Andre gode mærker udover Rancilio er Gaggia og Vibiemme.

Vedligeholdese

Langt de fleste semiautomatiske espressomasiner er meget sensitive med hensyn til kalk. Man skal derfor sørge for at afkalke mindst hver 3. måned ved regelmæssig brug. Men det bedste er at undgå at der kommer kalk i maskinen. Der er flere forskellige løsninger. Den dyreste er at installere en hane med filter, men det er også en ret dyr løsning. Man kan også bruge kildevand - man skal bare lige tjekke kalkindholdet. Eller man kan købe en BRITA kande der filtrerer vandet. Koster 200 kr plus de tilhørende filtre. Og så har man også altid rent drikkevand uden en masse kalk og hvad man ellers kan finde.