RSS Feed

Grøn te's gavnlige virkning

23. november 2010 | Diverse Forbrugerguides
Grøn te' s gavnlige virkninger

Grøn te har mange gavnlige virkninger. Teen indeholder mange antioxidanter som har en god virkning på huden fordi de neutraliserer de frie radikaler som får huden til at ældes. Pga. denne antioxidantiske virkning nedsætter det også risikoen for hjertesygdomme og kræft.
Der er lige nu debat om hvorvidt disse antioxidanter overhovedet kan optages men den form der er i te mener man er optagelig for kroppen. Derimod kan det ikke betale sig at købe kosttilskud med antioxidanter da 99 % ikke optages.
To små kopper grøn te indeholder ligeså meget C- vitamin som et glas appelsinjuice.

Hvorfor er grøn te sundere end sort?

Den grønne te stammer fra samme plante som den sorte, og man kan derfor undre sig over hvorfor den grønne te så er så meget sundere end den sorte. Det skyldes at de teblade som bliver til den grønne te behandles anderledes. Bladene bliver nemlig ikke gæret som de blade der bruges til sort te. Ved denne gæring bliver katekinerne omdannet til theaflaviner og thearubiginer som passerer direkte igennem fordøjelsessystemet uden at blive optaget.

Er der nogle ulemper ved at drikke grøn te?

Al forskning tyder på at grøn te er sundt, den eneste ulempe er at der bliver bru gt pesticider i teplantagerne ligesom alle andre steder, og at der er dårlige arbejdsvilkår for te bønderne. Men dette kan man jo undgå ved at købe økologisk og fairtraide mærket te.
Et af de mærker hvor man kan være sikker på at der ikke er flere pesticidrester i end de tilladte EU grænser er Kushmi teen som er konventionelt dyrket te.

Hvilken te skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge hvilken te man skal købe. Politiken har den 1. marts 2010 udnævnt Bancha som er en Japansk som den bedste grønne te. Ud fra deres test er det den flertallet synes er bedst. Så det er en rigtig god allround te at starte med. Og ud fra deres test den både te drikkeren og
En anden grøn te som er meget god er Fredsteds; Grøn te med kvæde. Det er en kinesisk grøn te. Den har en meget parfumeret smag og smager virkelig af noget.
Sencha er også en Japansk te som har et meget godt ry. Bladene dampes og tørres over flere trin og det giver en lys frisk og klar smag.
Men det er jo meget individuelt. Generelt kan man sige at man bør holde sig fra te i tebreve. Her er teen hakket meget fint og den mister derfor hurtigt smag og aroma.
Det kan betale sig at gå i en te forretning og købe en god te, og få lov til at dufte til forskellige slags.

Hvor kan jeg købe te?

Man kan efterhånden købe en okay grøn te i alle supermarkeder. Hvis man gerne vil have en lidt ekstra god te bør man gå til en tehandel eller købe det på nettet. Men til hverdag er det en udmærket
kvalitet man kan få. Undertegnede er selv meget glad for Fredsteds teer. De har også økologisk te.
 Nyd med god samvittighed en kop grøn te.