RSS Feed

Billige mobiler uden abonnement

14. november 2010 | Mobil telefoni & Bredbånd

Kan det betale sig?

Det kan godt være lidt en fuglerede at finde rundt i om det skal betale sig at købe nye mobiltelefoner uden abonnement, eller om dem med abonnement er billiger. I denne artikel reder vi trådende ud for dig og viser dig hvordan du finder din nye mobil billigst.

Hvis du skal til at købe ny mobiltelefon er det så bedst at købe en med eller uden abonnement?

Ja det er et godt spørgsmål. Det afhænger faktisk af en del faktorer: Telefonselskabernes nuværende tilbud, Dit taletids / sms forbrug i 6 måneder samt hvilken telefon du kunne tænke dig at købe.

Hvordan finder jeg ud af om mobiler uden abonnement er billiger end en mobil med abonnement?

Når man skal finde billige mobiler kræver en smugle arbejde at finde frem til hvad der bedst kan betale sig! Det kan regnes ud på følgende måde. Først finder du dit forbrug på 6 måneder. Derefter kigger du på prisen for den telefon du godt kunne tænke dig ved forskellige selskaber og finder den billigste af disse. Det sidste du mangler er prisen på mobiltelefonen uden abonnement. Denne kan du nemt finde på edbpriser.dk som sammenligner priser fra mange forskellige steder. Hvis prisen på mobiltelefonen uden abonnement minus prisen på den med abonnement plus dit for brug på 6 måneder er større end nul kan det betale sig at købe telefonen med med abonnement. Jo større tallet er jo mere har du sparet.

Regne eksempler

Vi har lavet tre regneeksempler til at illustrere om det bedst kan betale sig at købe sin mobil med eller uden abonnement. Vi har brugt to af de største selskaber i Danmark til sammenligningen samt edbpriser.dk til at finde den billigste pris for køb af mobiltelefon uden abonnement.

Telefon           Uden abonnement       TDC*      Telmore*         Forskel
HTC Desire      3329,-                        5044,-     4393,-             -1715,-
Iphone 4 16Gb 5752,-                       6542,-     4942,-             +810
Nokia 2690      499,-                         550,-       793,-               -51

*Mindste pris i 6 måneder inklusiv beløb på x antal kroner i taletid.

Forklaring til prissammenlignings eksempel.

Kolonne "Forskel" viser forskel mellem pris uden abonnement og det billigste selskab pr. 14 november 2010. En negativ pris på eks. 1715,- betyder at at man skal bruge taletid for mere end 1715,- på 6 måneder før det kan betale at købe telefonen. En forskel på eks +810 betyder at man har fået telefonen 810 kr. billiger end man kunne ved at købe mobiltelefonen uden abonnement, plus man ville have fået x antal kroner i gratis taletid! Så ud fra eksemplet ville det rigtigt godt kunne betale sig at købe en iphone uden abonnement hos Telmore.

Er der fordele ved at købe mobilteleffon med abonnement?

Ud over det kan være billiger at købe sin mobil med abonnement er den eneste anden fordel at du kan betale din telefon over 6 måneder rentefrit (altså i et af de tilfælde hvor det kan betale sig at købe mobiltelefon med abonnement).

Er der fordele ved køb af mobiltelefoner uden abonnement?

Ja. Du risikere ikke at glemme at ændre dit abonnement til et billigere når det halve år du er bundet er gået. Du skal ikke bøvle med at flytte dit nummer til et andet selskab, hvis dit eget ikke har et godt tilbud på den mobiltelefon du gerne vil have,

Skal jeg så købe mobil uden abonnement?

Som man kan se ud af vores lille test, afhænger det helt af hvilke hvilke telefon man gerne vil have og om hvilke tilbud teleselskaberne pt. har, om det kan betale sig ved køb af mobiltelefon uden abonnement. Man bliver nød til at lave lidt arbejde, men tilgengæld kan der være mange penge at spare hvis man køber nye billig mobil uden abonnement.