RSS Feed

Køb af Skridttæller / kalorietæller

25. oktober 2010 | Andet Elektronik

Det anbefalede antal skridt om dagen er 6000 for at holde sig i form, 10.000 skridt hvis man vil tabe vægt. En skridttæller er fantastisk motivation til at komme i gang. I danne artikel kigger vi på hvad du skal vide hvis du skal købe skridttæller. Kan de bruget til at beregne kalorier og hvor billig er en skridttæller. 

Hvor nøjagtig er en skridttæller.

Der er meget forskel på nøjagtigheden af de forskellige skridttællere. De bedste ligger på en pression på ± 5%. De fleste skridttællere skal kalibreres for at kunne måle distance. Dette gøres ved at indtaste ens gennemsnitlige skridtlængde. Nøjagtig kalibrering har en stor indflydelse på hvor præcis skridttælleren beregner.
Hvis man bruger sin skridttæller til at måle aktivitet over en hel dag, kan man godt få en del fejlmålinger hvis man f.eks. kører bil. Da vil de fleste modeller også måle bump på vejen som skridt. Hvis man sammenligner forskellige skridttæller test svinger nøjagtigheden fra test til test.

Hvordan virker en skridttæller

Der bliver hovedsaligt brugt to teknologier til at måle men i en skridttæller, accelerometer og pendulære målinger. Accelerometer er en lille chip der registrerer accelleration i x,y og z retning. Pendulære målinger er en mekanisk måling hvor en ”kontakt” aktiveres ved bevægelse. Nyere skridttællere bruger stort set alle Accelerometer.

Funktionalitet

Skridttællere fås både med og uden kalorietæller. Stort set alle modeller har kilometertæller. Skridttællere bliver bygget ind i flere og flere andre elektriske ting som Mp3 afspillere. Nogle modeller har indbygget GPS og pulsmåler.

Hvad koster en billig skridttæller?

Pris på en lille billig skridttæller er mellem 100 og 150Kr de dyrere modeller ligger på 300kr og opefter. 

Mærker af skridttæller

Hvilket mærke man skal købe afhænger af hvilke krav man stiller til sin skridttæller. Prisen hænger godt sammen med funktionaliteten men de billige skridttæller kan godt være lige så nøjagtige eller bedre end de dyre. Vi har kigget et par kendte mærker efter:

Silva skridttæller (ex1 distance)
Silva skridttæller den har stopur, kalorietæller, kilometertæller, PC USB

Omron skridttæller (Walking Style 2)
Antal skridt, kilometertæller, kalorietæller, tid og varighed af ensartede skridt, aerobicskridtmåler, Kan bæres i lommen, tasken, om halsen, eller påsættes bæltet, Hukommelse på 41 dage, Ur, USB til komputer.

Homecare skridttæller
Homecare er en billig skridttæller. Kilometertæller beregner afstand ud fra en gennemsnits skridlængde på 65cm. Bæres i livremmen eller bukselinningen.

Select skridttæller
Ur, skridttæller og kalorietæller. Nøjagtig skridtmåler. Let at bruge.