RSS Feed

Køb af hjemmeside - Hvad er bedst og billigst?

21. november 2010 | Diverse Forbrugerguides

I denne artikel kigger på hvordan du kan få købt en god hjemmeside, der er nemlig mange elementer der afgør om du gør et godt køb eller ikke. Især med web-design kan det som forbruger være utrolig svært at gennemskue hvad der er en god løsning og hvad der er en dårlig løsning. En hjemmeside er nemlig ikke bare en hjemmeside.

Selvom to hjemmesider kan se ens ud på overfladen kan de være vidt forskellige. I denne artikel vil jeg se nærmere på hvad der definere en god hjemmeside, således at du kan få foretaget det bedste køb. Køb af hjemmeside, hvad er bedst og billigst?

Hvilken administrationssystem hjemmesiden baseret på?

Det forholder sig i dag sådan at web-designere helt gratis kan hente komplette bagvedliggende administrationssystemer til hjemmesider. Disse er baseret på det der hedder open souce og sikre at alle kvit og frit kan bruge og udvikle på systemet. Vælger du at købe en hjemmeside der er baseret på en velkendt open souce løsning (f.eks. WordPress eller Joomla) vil løsningen oftest være billigere end et web-bureaus eget udviklede system.

Samtidig vil andre webdesignere og programmører på et senere nemt kunne opdatere dine hjemmeside. Med open souce er du med andre ord ikke tvangsbundet til det web-bureau du valgte i første omgang.

Er den hjemmeside løsning du kigger på søgemaskineoptimeret?

Et rigtig vigtigt element er at siden er optimeret til søgemaskinerne. Er din side ikke optimere korrekt søgemaskinerne vil du ganske enkelt aldrig dukke op i søgeresultaterne. Trafik fra søgemaskinerne er gratis og noget af den bedste trafik du kan få. Vær derfor sikker på at den hjemmeside du vælger at købe er designet og kodet med henblik på søgemaskinerne.

Før du køber en hjemmeside så kig på tidligere referencer fra web-designeren

En af de bedste måder at få en ide om hvad en webdesigner kan, er ved at kigge på allerede færdig designede hjemmesider. Har en webdesigner ikke en række godt designede hjemmesider bag sig, er de højst sandsynligt ikke det bedste valg.

Kan webdesigneren / web-bureauet andet end at levere en hjemmeside?

Med tiden bliver din købte hjemmeside forhåbentlig større og mere indhold. Kan webdesigneren / web-bureauet hjælpe dig med at få markedsført din hjemmeside godt og billigt, såfremt du skulle ønske dette i fremtiden? Når det kommer til hjemmesider er det ikke nok at kunne levere en flot løsning, rigtig mange faktorer spiller ind, vælg derfor med omhu.

Lav din egen hjemmeside - Køb og betal kun for domæne og webhotel

Langt fra alle har råd til at købe og få designet en hjemmeside hos et web-bureau, den absolut billigste løsning er der i mod at lave din egen hjemmeside. At lave din egen hjemmeside kræver dog at du har lyst til selv at bruge lidt tid på at lære at det der skal til. I denne forbindelse vil jeg anbefale at starte med en WordPress blog, da WordPres både er god for begyndere, men samtidig kan bruges til avancerede hjemmesider hvis det senere ønskes.

Hos mange web-hoteller kan du købe både domæne, plads på en server til din side og få  hjælp til at installere WordPress. I dag kan WordPress hos langt de fleste web-hoteller installeres med et enkelt klik. At lave din egen hjemmeside er i dag helt klart en mulighed, også for dig der ikke har prøvet det før.

Vil du heller købe en færdig løsning uden at skulle tænke på det tekniske - så hav ovenstående råd med i baghovedet. Uanset hvad du vælger, så god fornøjelse med købet din nye hjemmeside.