RSS Feed

Køb af Windows 7 - En god eller dårlig idé?

29. oktober 2010 | Computer & Tilbehør
Køb Windows 7?Det er ikke altid at Microsoft har været lige heldige med deres forskellige versioner af Windows. F.eks. var Windows Vista et rigtig uheldigt bekendtskab for mange inklusiv undertegnede. Er  køb af Windows 7 en god eller dårlig idé - holder Microsofts seneste skud på stammen?

Windows er ligeså stabilt og brugbart som de flestes favorit - Windows XP

Med lanceringen af Windows 7 har Microsoft formået at lave en rigtig god opdatering af Windows. Faktisk er Windows 7 det som Vista formentlig skulle have været. Man kan så også sige at efter fiaskoen med Vista var Microsoft virkelig nød til at stramme op, for at alle os brugere ikke helt skulle miste tilliden til at de kan levere et ordentligt produkt.

Hvad er der nyskabelser i Windows 7?

Hvis man tager den kritiske hat på er der faktisk ikke så mange nyskabelser i Windows 7. Den samme velkendte opbygning er brugt, tingene er mere eller mindre placeret hvor de plejer og rent designmæssigt er Vistas design blevet overført til den nye Windows version.

Dette ændrer dog ikke på at det hele bare spiller. Nye USB enheder genkendes næsten altid og installeres automatisk, programmer går ekstremt sjældent ned, og blue screen of death har endnu ikke vist sit blå ansigt. I den tid jeg har haft Windows 7 kørende på både bærbar og stationær computer med krævende programmer er selve Windows aldrig gået ned.

Hvilken version af Windows 7 skal jeg købe?

Jeg ser ofte privat personer der køber pro versionen af Windows, for så kan den jo det hele. Det er dog for langt de fleste unødvendigt at bruge ekstra sparepenge på Professionel eller Ultimate versionen.

  • Home Basic kan det som langt de fleste har brug for. Alle de velkendte Windows funktioner er tilgængelige og det hele er nemt og tilgængeligt. Home basic har næsten de samme funtioner som storebroderen Home Premium. Herunder også muligheden for at køre i 64bit.
  • Home Premium har ud over funktionerne fra Home Basic: Aero glas interfacet, Media Center & Windows Touch. Ligesom Basic kan Premium versionen også installeres i 64bit.
  • Professional, Enterprise og Ultimate er kun hvis du har helt specielle krav til din Windows version. Har du nogle specielle krav vil jeg vove at påstå at du allerede er klar over hvilken af disser versioner der dækker dine behov. Private kan altså, i nærmest alle tilfælde se bort fra disse 3 Windows versioner.

Hvad er forskellen på 32 bit og 64 bit Windows?

Den primære forskel på den typiske 32 bit version og 64 bit versionen, er mængden af ram som er tilgængelig for programmerne. Vælger du at installere 64 bit versionen kan dine programmer få adgang til mere end de 2GB RAM som var tilfældet i 32 bit versionerne.

Bemærk at programmer og drivere skal være skrevet til 64 bit for at kunne benytte den ekstra ram. Vælger du 64 bit gør det altså ikke overordnet set din computere hurtigere. Både 32 bit programmer og 64 bit programmer kan køre under Windows 7 64 bit.

Windows 7 kan du trygt købe

Alt i alt må Windows 7 siges at være en værdig afløser til Windows XP. Er du i tvivl om en opgradering til Windows 7 er en god idé, så vær det ikke længere. Windows 7 er en af de absolut bedste versioner af Windows - hvis ikke den bedste.