RSS Feed

Nyt Vægbeslag til fladskærmen eller TV bord

10. december 2010 | Diverse Forbrugerguides
I denne artikel kigger vi på montering af fladskærms TV. Vi gennemgår de forskellige typer montering, fordele og ulemper ved dem samt hvad der er billigst.

Om VESA og universalbeslag!

De fleste fladskærms TV understøtter VESA beslag standarten. VESA standarten for monterings beslag beskriver afstanden mellem skruerne på skærmen. En VESA kompatibel fladskærm kan have følgende mål 50x50mm, 75x75mm, 100x100mm, 200x100mm, 200x200mm, 400x200mm eller 600x400mm. Målene tages mellem skruehullerne bag på Skærmen eller de kan for det meste findes i brugermanualen. Et VESA beslag kan godt understøtte flere VESA stendart mål. Både fladskærms TV (LCD og Plasma) og TFT skærme (computer monitor) kan have VESA ophængs standarten. Hvis målende på din skærm ikke passer med VESA standart mål skal du bruge et universalophæng eller en adapterplade der kan skrues på VESA ophænget så det kan bruges som universalophæng.

Vægbeslag til fladskærm

Ophæng af skærmen på væg giver et flot finish og skaber mere gulvplads. Vælger du at ophænge på vægen har du brug for et vægophæng til fladskærm. Fladskærmsbeslag behøves ikke købes specielt til det mærke din fladskærm har se "Om VESA og universalbeslag" for mere info. Du skal kigge på hvilke størrelse faldskærm et vægbeslag understøtter, det kan f.eks. værre mellem 23 og 32 eller 23 og 37 tommer. Når du køber ophæng til din fladskærm skal du også undersøge om beslaget kan holde til den vægt din skærm har. Nogle vægbeslag kan vinkles så man kan placere sin fladskærm tæt på et hjørne eller et andet sted hvor man ikke kan sidde 90 grader ud for vægen.

TV borde til fladskærme

Hvis du foretrækker at placere skærmen i et tv møbler til fladskærm har du et meget stort udvalg. Du kan f.eks. også placere skærmen på vægen eller på en fod og bruge en TV-bænk til DVD afspiller og DVD film.

Loftbeslag til fladskærm

Med et loft fladskærms ophæng kan du ligge i sengen og se fjernsyn mens du slapper helt af. Mange loftbeslag kan vinkles og roteres 360 grader så du kan ligge som du har lyst til eller se TV halvt sidde i senge.
loftbeslag til fladskærm
fladskærms ophæng

Fladskærm gulvstander

En fladskærms gulvstander giver et mere enkelt look end et TV borde til fladskærmen. På stort set alle gulvstander kan man placere DVD afspiller osv. på en "hylde" på standeren. Kablerne trækes inde i standeren så man vil ikke have ledninger over alt.
Fladskærm gulvstander

Afstand til fladskærm

Se vores guide til køb af god billig fladskærms TV for beskrivelse af hvilke afstand man skal placere sit TV fra hvor man sidder.

Om man vælger TV bord, gulvstander eller vægbeslag til fladskærmen er medst af alt et spørgsmål om endividuel smag -